Design a site like this with WordPress.com
Get started

Phantom Thread Film Eleştirisi, Neden Sevmedim ?

Phantom Thread Film Eleştirisi, Neden Sevmedim ?

Hollywood, cinsel tacize ve gücün sistematik olarak kötüye kullanılmasına (ve ardından gelen viral #MeToo sosyal medya kampanyasına) ilişkin yaygın ifşaatların karmaşasında bocalarken, bazı yorumcuların Phantom Thread’i bu ateşli söyleme bağlamaya çalışması şaşırtıcı değil. Ancak bu son derece itici filmi kötü erkek davranışları hakkında güncel meselelere dayalı bir tartışmanın odagina koymak gülünç.

phantom thread filmi
Phantom Thread’i izlerken ben de aynen boyledim

Phantom Thread Filmi’nin Konusu

Phantom Thread, 1950’lerin Londra’sında çalışan kontrolcü ve fanatik bir moda tasarımcısı olan Reynolds Woodcock rolünde Daniel Day-Lewis’i canlandırıyor. En son ilham perisi Alma’da (Vicky Krieps), inatçı bir çizgiye sahip genç bir göçmen garsonla karşılaşıyor. Açıkça etkilenen ve Rebecca ve Suspicion gibi Hitchcockian evlilik gerilim filmleriyle sohbet eden Phantom Thread, aşk ve takıntı, yakın ilişkilerde güç için bir itme-çekme hakkında bir hikaye. Film boyunca yaşlı adamın şımarık bir velet, küçük bir tiran ve hoşgörüsüz bir canavar gibi davrandığını görüyoruz.

Phantom Thread’i Hiç Beğenmedim

Oscar adayı performansına itiraz ediyorum efenim. Onun “mumyalanmış” gibi buldum, Phantom Thread’dan da hic hoşlanmadım. Eger Day-Lewis’in oyunculuğu söylendiği kadar zor ve acı verici buluyorsa coktan emekli olmalıydı. Batida da pek cok elestirmen Phantom Thread’i “bir filmin emek verilmiş korse” olarak adlandırdı ve modayı “telaşlı”, “sert” ve Balenciaga elbisesinin zarafetinden yoksun olmakla eleştirdi. Ancak, sonuçta yalnızca ikinci sinif bir tasarımcı olan ve “şık” Avrupalılara musterilerini hızla kaybeden Reynolds Woodcock tarafından yaratıldığını gördüğümüz kıyafetlerin asıl amacı buydu sanirim.

Daniel Day-Lewis’in Performansi

Phantom Thread, Daniel Day-Lewis’in su an icin bir aktör olarak son rolü. Yaşasıııııııııııııııın! Buradaki performansı ne özel ne guzel. Bir sanat eseri hic degil, karakterini hayata geçirmeye icin ozel bir yetenek sergilemiyor. Yanlis anlamayin normalde cok sevdigim bir oyuncudur. Londra’nin Greenwich semtinde dogup buyumus. Iyi bir oyunculuk egitimi almistir Day Lewis ama bu filmde onu sevemedim.

Bu filmin seveni de cok yani baksanıza 6 dalda bile oscara aday oldu. Nihayetinde sanattan zevk almak öznel bir deneyim ve ben de bu Phantom Thread’i hic sevmedim. Bu arada Oscarli oynucu Daniel Day Lewis Greenwich’de dogmus. greenwich gezilecek yerleri merak ediyorsaniz linke tiklayin.

Dilek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Ben Gördüm

PANAYIRDAKİ CİNAYET

campogeno

jeder tag ein anderes datum

Andrew's View of the Week

Andrew's view of the world in poetry, prose, and pictures

Nasil Gezdim?

Alternatif Gezi ve Seyahat Rehberi

Lebaleb Bi Blog

Hayata Bi Çelme Tak

The Atavist Magazine

Hayata Bi Çelme Tak

%d bloggers like this: